Известие

Collapse
No announcement yet.

Аптечка и Пожарогасител

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
    Аз имам една чантичка тип несесер която побира пожарогасителя, аптечката и някой друга кутийка за крушки примерно.
    Чантичката е тип лепенка и се закрепва без проблем за всяка повърхост в багажника

И аз си търсех такава. В момента съм сложил и пожарогасителя и аптечаката в органайзер за багажник (нещо като разгъваща се щайга от плат). В нея съм подредил и други неща, които обикновено се търкалят насам натам из багажника.
    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от ogi100 Покажи съобщение
      И аз съм с чантичка която се залепя за тапицерията в багажника. Сложил съм я така, че ако недай си боже се наложи само да сваля задната седалка през купето (седалките са падащи) и директно да го измъкна от багажника...че ако трябва да се отваря багажника и да се тича отзад може да се окаже късно...
      Браво колега, ти не си като мене аз вече 7 месеца карам без
      Alfa Romeo 146 1.6i 16v t.s. 2000г.

Comment

Първоначално публикувано от bios_rage Покажи съобщение
        Браво колега, ти не си като мене аз вече 7 месеца карам без
        задължително трябва да имаш, и по закон също
        ето такъв е моя комплект - цък
        Само че ти препоръчвам да дадеш малко повече пари за по-хубав пожарогасител, че този е за отбиване на номера, както и сам да си заредиш аптечката... иначе чантата отдолу се "залепва" за мокета в багажника. На мен и цвета на мокета там ми е същия като чантата и се получи естетично
        Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

вие сте луди да карате без пожарогасител, то веднъж се налага да го ползваш щото иначе ако се случи нещо, докато дойде пожарна или спре някой, ще седиш с ръце в джобовете докато ти гори колата. на един колега с 33-ка така му се случи.
          иначе тия чанти са гъзарски ама тук не можах да намеря такива, става и с ластично въже да се превържат в някой ъгъл.
          точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
            ...иначе тия чанти са гъзарски ама тук не можах да намеря такива...
            Пускат ги в МЕТРО понякога.
            156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
            Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Мен ме спряха веднъж за проверка и ми ги искаха. Това се случи на една командировка към Сливен. Като ме попитаха сесчупих да се хиля. Казах им:
              Доктора на предната седалка в сака е половината аптека и 100 % имам повече неща отколкото трябват и им отворих единият сак само с лекарства и бинтове.... Имах даже полеви гипс!
              После ме питаха за пожарогасителя - .
              Казах му, че е под пробите, който са биохазартни и аз мога само да ги пренасям и нямам оборудване да ги местя и той ме пусна!
              Ама вече карам без проби и няма измъкване
              Alfa Romeo 146 1.6i 16v t.s. 2000г.

Comment

Колеги един съвет от мен купуваите си качествени пожарогасители препатил сам лично с моя спасихме една 155 в Варна не знам как карате спокойно без пожарогасител
                alfa33 1.5 Boxer twin weber or Dell Orto DRLA40 105 hp/Quadrifoglio Oro 84

Comment

Ей пичове, тва не е шега работа!
                  Изправен и ефективен пожарогасител ТРЯБВА да има във всяка кола, и то не защото се изисква от закона. Не пожелавам на никой да се случи да стои отстрани и да гледа безпомощно как колата му си заминава. Аз съм го виждал. От трите спрели коли, само една имаше пожарогасител, който плювна два пъти и умря. А колата си изгоря бавно и полека докато дойде пожарната.
                  Според мене пожарогасителя дори трябва да е не в багажника, а на някое лесно достъпно място. Под седалката примерно, стига да има начин да се закрепи. Лошите неща стават за секунди. Ако си го наврял в дъното на багажника, докато го измъкнеш ще е безвъзвратно късно.
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                    Ей пичове, тва не е шега работа!
                    Изправен и ефективен пожарогасител ТРЯБВА да има във всяка кола, и то не защото се изисква от закона. Не пожелавам на никой да се случи да стои отстрани и да гледа безпомощно как колата му си заминава. Аз съм го виждал. От трите спрели коли, само една имаше пожарогасител, който плювна два пъти и умря. А колата си изгоря бавно и полека докато дойде пожарната.
                    Според мене пожарогасителя дори трябва да е не в багажника, а на някое лесно достъпно място. Под седалката примерно, стига да има начин да се закрепи. Лошите неща стават за секунди. Ако си го наврял в дъното на багажника, докато го измъкнеш ще е безвъзвратно късно.
                    Така е. Преди две години сеата на зет ми като се запали от неговия пожарогасигел пръсна толкова, колкото да изгаси свещички от торта на малко дете.

Comment

Това да го държиш в багажника ми се вижда малко като да нямаш пожарогасител. Като си на зор кога ще го отключиш, кога ще го отвориш, кога ще го извадиш, кога ще пръскаш..... Моят е от тия обемистите металните и седи под пасажерската седалка, но от задната страна. Тоест в краката на този, който седи на задната седалка отдясно. Там е най-бързо достъпното място. Вади се дори по-бързо в сравнение с това ако беше под шофьорската седалка или под пасажерската, но отпред. Чантички и такива "глезотии" също нямам пак заради фактора бързина.
                      Пожарогасителя пасва идеално на посоченото по-горе място, не се търкаля и не пречи на седящите отзад. Дори много рядко го забелязват.
                      Иначе надежден пожарогасител си трябва. Въпреки, че често съм се замислял...моят макар и от малко по-сериозните на дали ще ме спаси освен ако не е нещо малко, а за ония дезодорантчета..... Дори не мисля да ги коментирам.
                      The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Аз моя съм го монтирал в багажника на стойката, която си върви с него. Ето как изглежда
                        Attached Files

Comment

Първоначално публикувано от ogi100 Покажи съобщение
                          задължително трябва да имаш, и по закон също
                          ето такъв е моя комплект - цък
                          Само че ти препоръчвам да дадеш малко повече пари за по-хубав пожарогасител, че този е за отбиване на номера, както и сам да си заредиш аптечката... иначе чантата отдолу се "залепва" за мокета в багажника. На мен и цвета на мокета там ми е същия като чантата и се получи естетично
                          Моята е 1 към 1 с тази която си дал от линка .
                          Само че си ползвам моя пожарогасител триъгълник и аптечка.

Може би не му е тук мясотото ама все пак ще отправя въпроса си.
                          Чух вчера ,че въвели някакъв стикер за изправност на пожарогасителя,трябвало всяка година да се минава и да се удря по 1 стикер на пожарогасителя.Самата процедура била 5 10 лева,но незная къде се прави.
                          Вие чули ли сте нещо подобно,че май щели и за това да глобяват вече.....
                          Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

миналата година на техническия ми сложиха лепенка на пожарогасителя без да му правят каквато и да е проверка, тая година не го гледаха.тия прегледи са колкото да ти вземат парите и да се позаяждат малко.
                            точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                              миналата година на техническия ми сложиха лепенка на пожарогасителя без да му правят каквато и да е проверка, тая година не го гледаха.тия прегледи са колкото да ти вземат парите и да се позаяждат малко.
                              Колега, аз преди две седмици минах ГТП. ПРеди мен имаше една жена с Опел Корса, на който не му светеше десния стоп. Никой дори не си направи труда да погледне това нещо!

Comment

Навремето по техническите прегледи теглеха на везни пожарогасителите и при нужда допълваха, защото нямаше манометърчета, както са новите. Сега е анархия, но е елементарно да се погледне манометърчето и ако стрелката не е в зелената зона, да се закара при оторизирана фирма да го сервизират.
                                По принцип повечето противопожарни средства се освидетелстват за срок от 1 година (понякога и 2).
                                някой знае ли да има изискване какъв тип да е пожарогасителят - пенен, воден или прахов? Защото не е без значение.
                                _______
                                146 JTD - ex
                                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Working...
                                X